15.03.2010

Avrupa'ya Paşa kızından tarih dersi

Eğer Fransa'da "soykırım yoktur" derseniz vay halinize! Eğer konu Türkiye ise işte o zaman herşey fikir özgürlüğüdür!


Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Osmanlının kanatları altındaki Ermenilerin, hayatlarının en mutlu dönemlerini geçirdiklerini söyledi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 'Çanakkale'de Dünü Unutma, Yarına Hakkın Olsun' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Fransa'da ya da İsviçre'de 'soykırım yoktur' denildiğinde hemen tutuklama kararı ile karşı karşıya kalındığını, ancak bu iki ülke Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (SAV) hakaret eden kişilere 'konuşabilir, yapabilir' dediklerini belirtti.

"TOPLU ERMENİ MEZARLARI YOKTUR"
Anadolu'nun hiç bir yerinde toplu ermeni mezarlığı bulunmadığının altını önemle çizen Timsal Karabekir, Osmanlı döneminde Ermeni vatandaşlara 'Sadık Teba' dendiğini ve Ermenilerin daima korunduğunu anlattı.

Timsal Karabekir, "Ne oldu da Osmanlı bir anda çıldırdı ve hepsine soykırımda bulundu. Hiç kimse ihanet lafını dile getirmiyor. Eğer Ruslarla birlik olup ihanet etmeseydi bazı Ermeniler tehcire tabi tutulmayacaklardı. Bu bir soykırım değildi, sadece zorunlu bir yer değişimiydi.

İHANETTE OLMAYANLARA DOKUNULMADI
İstanbuldakilere ya da ihanet etmeyen Ermenilere tehlike altında olmayanlara dokunulmadı. Osmanlı arşivlerini ille açın ille bakın, arşivde diyor ki her kafileye doktor verin, hamile kadına süt verilsin, döndükleri zaman malları aynen kendilerine iade edilsin, borçları ertelensin. Hiç soykırıma tabi tutacağın insana doktor tahsis eder misiniz ya da hamile ise ona süt verilmesi emrini verir misiniz?" diye sordu.

Timsal Karabekir'i çok sayıda üniversitelinin yanı sıra askeri erkan da dinledi. Konferans sonunda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerefettin Canda tarafından Timsal Karabekir'e günün anısına plaket ve çiçek sunuldu.

Kaynak; internethaber.com