16.09.2008

Korkunç savaş stratejisi

Haberlerin detaylarında kaybolan Irak, Afganistan ve Filistin'de uygulanan korkunç savaş stratejisi...

Son 1 yıldır istatistikleri izleyen Doç. Akgönenç, "Rakamlar, Irak, Afganistan ve Filistin'de kadın ve çocukların bilinçli olarak hedef yapıldığını ortaya koyuyor. Amaç, savaşı devam ettirecek nesilleri yok etmek" dedi.

Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Oya Akgönenç, genellikle haberlerin detaylarında kaybolan ölüm rakamlarının iyi izlendiğinde büyük ve çok tehlikeli bir strateji değişikliğine işaret ettiğini söyledi. Sırplar’ın Bosna savaşında Boşnak kadınlara sistemli olarak tecavüz ettiğini, doğacak çocukların Sırp kanı taşıyacağını ve böylece Boşnak ırkının kaybolacağını hesapladığını kaydeden Akgönenç, "Bosna'daki bu stratejinin benzerini ABD, İsrail ve İngiltere çeşitli bölgelerde uygulamaya başladı.

Gözcü ya da bomba taşıyıcısı diye suçlayıp çocukları öldürüyorlar.. Ölü sayısına bir bakıyorsunuz, terörist öldürüyoruz derken hep kadın ve çocukları öldürmüşler. İncelemem bunun sistematik olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Önleyici savaş adı verilen stratejinin kadın ve çocuklar öldürülerek bambaşka bir boyut aldığını söyleyen Akgönenç, "Batı, elindeki teknolojik imkanlarla bir insanın elindeki beyzbol topunu bile tespit etmekle övünüyor. Şimdi onlarca insanı öldürüp 'yanılmışız' diyorlar. Yanılmaları mümkün değil. Bu bir sistem değişikliği” dedi.


Teknolojiyi neden kullanmıyorlar?
Irak'ta, Filistin'de ve Afganistan'da "yanlışlıkla" öldürülen kadın ve çocuk sayısının her geçen gün arttığını anlatan Akgönenç, şunları söyledi: "Bu adamların bu kadar iyi istihbaratları var. Kimse biz karıştırdık diyemez. Hangi çağdayız. Bugün bütün elektronik kontrol imkanları var. Neden teknolojiyi kullanmıyorsun?"

Fırat GAZEL
Kaynak; Bugün Gazetesi