16.09.2008

Kırmızı kaplı kitap

Aydın Doğan'ın bomba mektubu

O mektubun asıl kısmı okunmamış. Meğer o kısımlarda devlet sırları varmış. Ve mektup gizli anayasadan söz ediyormuş.


Meğer Erdoğan Aydın Doğan'ın mektuplarının bir bölümünü okumuş. Başbakanın açıklamadığı şey... çok gizli devlet sırları çıktı. Asıl bomba satırlar Erdoğan'ın çekmecesinde.


Adı açıklanmayan bir Doğan Grubu yöneticisi, mektubun içeriğini fısıldamış Bugün yazarı Erhan Çelik'e. Buna göre mektupta ülkenin gizli anayasası olduğu iddia edilen kırmızı kaplı kitaba dair atıflar bulunuyor.

Kuşkusuz bu mektup daha çok konuşulacağa benziyor. Yazar Erhan Çelik, köşesinden mektupla ilgili kritik ayrıntılar aktarıyor:

"(...)Aydın Doğan'ın yazdığı mektubun tümünün açıklanması mümkün değil! Çünkü mektupta ülkenin gizli anayasası olduğu iddia edilen kırmızı kaplı kitaba dair atıflar bulunuyor. Aydın Doğan, aylar öncesinden AKP için kapatma davası açılacağını Başbakan'a bu manidar mektupla bildiriyor ve bazı taleplerinin yerine getirilmesi halinde hükümetle birlikte omuz omuza mücadele edebileceğinin sinyallerini veriyor. Partisine kapatma davası açılacağını ilk kez Aydın Doğan'ın mektubuyla öğrenen Başbakan ise teklifi geri çeviriyor.

MEKTUPTA DEVLET SIRLARI VAR
Ancak mektupta 'devlet sırrı' mahiyetinde çok gizli bilgilere ilişkin imalar bulunduğundan, Başbakan Aydın Doğan'ın satırlarının tümünü kamuoyuna açıklayamıyor.

Başbakan'ın açıklayacağım dediği şeyin Aydın Doğan'ın mektubu olduğunu beş gün öncesinden söyleyen Doğan Grubu yöneticisi, şimdi de, mektuplara değinip, açıklanmıyor olmasını kırmızı kaplı kitaba bağlıyordu.