5.11.2009

Korkudan Kabe'yi yıkamadılar!

2012 filminde İslam dünyasından ölüm fetvası çıkar korkusuyla Kabe’nin yerle bir olduğunu gösteren sahneler son anda çıkartıldı



Bu ay vizyona girecek olan kıyamet filmi ‘2012’nin yönetmeni Roland Emmerich, filmde dünyadaki tüm dini sembolleri yerle bir ederken, Kabe'ye dokunamadı. İslam dünyasından ölüm fetvası çıkması ya da İslamcı bir fanatik tarafından öldürülmek korkusuyla Kabe’nin yerle bir olduğunu gösteren sahneler son anda filmden çıkartıldı.

Maya takvimine göre kıyametin kopacağı 2012 tarihi için çekilen en yüksek bütçeli film ‘2012’ daha vizyona girmeden tartışma yarattı. 13 Kasım’da tüm dünyada vizyona girecek olan filmin yapımcılarının, “ölüm fetvası” korkusuyla Kabe’nin yıkıldığını gösteren sahneyi son anda filmden çıkardığı ortaya çıktı.

Bunun yerine Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde bulunan ve şehrin sembollerinden biri olan 30 metre boyundaki dev Christo Redentor (Kurtarıcı İsa) Heykeli’nin yıkıldığı sahneler filme koyuldu.

53 yaşındaki Emmerich, ‘2012’deki sahnelerin kesildiğini doğrulayarak, “Dünyanın yok olmasını tasvir ederken Kabe’nin de yıkılışını da göstermeyi istedim. Ancak ölüm tehdidi ile kelle koltuğumda yaşamak istemiyorum. Senaristlerden Herald Kloser, hakkımda fetva çıkabileceği uyarısında bulununca bu bu sahneleri çıkartmak zorunda kaldık. Ve haklıydı da. Batı dünyasındaki herkes bunu düşünmeli” diye konuştu.

Yönetmen (Hakkında ölüm fetvası çıkarılan Şeytan Ayetleri'nin yazarı Salman Rüşdi'ye atıfla) Salman Rüşdi olmak istemediğini de söyledi.


Kaynak; internethaber.com