1.11.2009

Yahudilerden ezana çirkin benzetme!

Kudüs'te Yahudiler tansiyonu yükselten bir çaba içindeler. Hoparlörlerden yükselen ezan seslerinden rahatsız oluyorlar ve çok çirkin benzetmeler yapıyorlar...



İsrail'de yayın yapan The Jerusalem Post gazetesinde günün en çok okunan haberi Müslümanları ayağa kaldırdı.

8sutun.com sitesinin haberine göre gazetede bahsi geçen satırlar şu şekilde:

EZANA ÇEKİLMEZ BAŞ BELASI DİYORLAR
"Son günlerde Kudüs'te tansiyonu yükselten, müslüman ve yahudi yerleşimciler arasında geçen diğer bir tartışma konusu: Kentin Yahudi sakinlerini rahatsız eden ezan sesleri. Başkentin doğusunda yaşayan Araplara yakın oturan Yahudi sakinleri, günde 5 vakit hoparlörle okunan ezan seslerinden şikâyetçi. Özellikle her sabah saat 4’te okunan ezana dayanamayan Yahudiler, ezanı çekilmez bir baş belası diye tarif etti.

EZAN SUSSUN SAATLERİNİ KURSUNLAR
The Jerusalem Post gazetesine konuşan kentin sakinlerinden Yehudit Raz, ‘’Sanki hoparlörü alıp benim odamın içine koymuşlar gibi ve bu sadece bir ya da iki camiden gelen bir gürültü değil. Her sabah onlarca hoparlörden birbiri ardına gelen bir gürültüden bahsediyoruz’’ dedi. Bu konuda polislerin hiçbir şekilde yardımcı olmadığını vurgulayan Roz, ‘’Sanki biz onların kuralları altında yaşıyoruz. Bu bölge benim evime çok yakın ve bu durumu kimsenin umursadığı yok. Neden bu gürültüyle bütün çevreyi uyandırıyorlar, sadece saatlerini kursalar olmaz mı?’ dedi.

EZANDAN DEĞİL İSLAMDAN RAHATSIZLAR
Bu meseleyi mecliste dile getireceğini ifade eden Belediye meclis üyesi Yael Antebi, polislerin bu meseleye hiçbir şekilde müdahale etmek istemediğini söyledi. Antebi, ‘’İnsanlar uyuyamıyor ve bu onların günlük hayatını etkiliyor.’’ dedi. Şufat muhtarı Jameel Sanduka ise bu konuda kendisinin ve komşularının farklı düşündüğünü söyledi. Sanduka sözlerine şöyle devam etti: ''Bu topraklardaki varlığımız çok daha eskilere dayanıyor. Bu insanları rahatsız eden ezan değil, İslam’ın ta kendisi.’’ dedi.

Polisin daha önce kendisiyle irtibata geçip hoparlörün sesini kısın dediğini belirten Sanduka, ‘’Biz de isteklerini yerine getirip biraz kıstık, ama ben halkıma hoparlörü kaldırmalarını söyleyemem çünkü bu onların dininin bir parçası.’’ dedi.


Kaynak; internethaber.com