23.05.2008

ABD askerleri Kur'an-ı Kerimi kurşunladı!

Amerikan işgal güçlerinin Irak'taki gerçekleştirdikleri ve İslam dünyasında infiale yol açan eylemleri sürüyor. ABD'li askerler son olarak baskın yaptıkları bir evde buldukları Kuran-ı Kerim'i kurşun yağmuruna tutarak yüce sayfalarına hakaret dolu ifadeler yazdı. (Resimi büyük görmek için üzerine tıklayınız.)

Irak Müslüman Alimler Heyeti (IMAH) yaptığı açıklamada Amerikan işgal güçlerinin Allah (cc)’ın kutsal kitabı ve İslam ümmetinin en mübarek değeri olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik işledikleri cinayetleri şiddetle kınadı.

IMAH açıklamasında bu tür meşum hadiselere sessiz kalanların da aslında işgalci projelerinin bir parçası olduklarına dikkat çekti.

3 tank ve Hammer tipi araçlardan oluşan işgal güçleri 11 Mayıs 2008 günü Rıdvaniye Polis Merkezi yakınlarında el Rami bölgesinde ellerinde bir Mushaf-ı Şerif’i yolun ortasına atarak ateş açtı.

Görgü tanıkları bu çirkin eylemin polis merkezindeki hükümet yetkililerinin gözleri önünde gerçekleştiğini ifade ederken işgalciler çirkin sözlerin yazıldığı, kurşunlarla dolu Kur’an-ı Kerim’i sokak ortasında bıraktı.

IMAH açıklamasında olayla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Kara kalplilerden oluşan işgalcilerin Kur’an-ı Kerim’e ve Müslümanlara olan öfkelerinin nasıl bir boyutta olduğunu bu çirkin eylem gözler önüne seriyor. Yine bu eylem işgalcilerin nasıl bir çamur içinde debelendiklerini, iflas ve ifsad içinde olduklarını göstermektedir. Bu menfur hadise işgalcilerin kalplerinde gizledikleri asıl niyetini açığa çıkmış bir yüzüdür.”

Saldırıda hedef alınan Cenab-ı Hakkın kelamı ve İslam ümmetinin iftihar ve izzet nişanesi olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik menfur hadisede yer alan her oluşumu nefretle kınayan IMAH son olarak şunları söyledi:

“ Muhakkak ki bizler bu saldırıdan dolayı işgalcileri ve işgalcilerin getirdiği sessiz kalan hükümeti şiddetle kınamaktayız. Ancak bilinmelidir ki Kur’an-ı Kerim’i muhafaza eden Allah Taaladır ve kendisi en iyi intikam alandır.”

“Şüphe yok ki Kur'an'ı biz indirdik ve şüphe yok ki onu mutlaka koruyacağız.” (Hicr Süresi, Ayet 15)

Kaynak;
www.8sutun.com
http://www.8sutun.com/node/60179