27.05.2008

Save the Children yüz kızarttı

Çocukları korumak için kuruldular. Ama miniklerin kabusu oldular. Save the Children utandırdı
İngiltere merkezli çocuklara yardım kuruluşu Save the Children görevlileri çocuklara tecavüz ettiği ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre, raporda insani yardım kuruluşu çalışanları ve barışı korumakla görevli askerlerin bazılarının, aralarında 6 yaşındakilerin de bulundukları çocukları taciz ettiği belirtildi.

Raporda, taciz ve kötü muamelenin; çocuklar ve ailelerinin başlarına daha kötü şeyler gelmesinden endişe ettikleri için ihbar edilmediği, suçluların da cezalandırılmadığı saptamasına da yer veriliyor. Save the Children'ın araştırması, Fildişi Sahili, Sudan'ın güneyi ve Haiti'yi kapsıyor.

Rapora göre, çocuklara yönelik cinsel tacizin failleri arasında, her türlü insani yardım, barış ya da güvenlik faaliyeti yürüten örgütlerin her kademeden personeli var. Bunlara yerel görevlilerle uluslararası personel de dahil. Raporda, bu örgütlerin ya da suçlanan kişilerin isimlerine ilişkin ayrıntı yok.

Raporu kaleme alan Karina Çarki, ''Bunun nedeni, çocukların, konuşmaları halinde başlarına geleceklerden korkuyor olması'' dedi. Çarki, araştırmayı yapabilmek için çocuklara gizlilik ve başlarına gelenlere ilişkin ayrıntıları daha ileri aşamalara taşımayacakları konusunda söz verdiklerini söylüyor.

Fildişi Sahili'nde yaşayan 13 yaşındaki bir kız, BBC'ye verdiği demeçte, evinin yakınındaki bir tarlada, 10 Birleşmiş Milletler barış görevlisinin tecavüzüne uğradığını, tecavüzcülerin kendisini kanlar içinde bırakarak gittiğini, sürekli titrediğini, kustuğunu anlattı.

Barışı koruma operasyonlarının çoğunu Birleşmiş Milletler yürütüyor. Save the Children, sorunla mücadele için Birleşmiş Mİlletler'in cinsel sömürü ve tacizle mücadele ekibiyle öneriler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

KAYNAK;
www.internethaber.com
www.internethaber.com/news_detail.php?id=142627