23.05.2008

Türk bayrakları kapış kapış

EURO 2008 için satılan yüzbinlerce bayrak arasında en çok Türk bayrakları satılıyor.

Avusturya ve İsviçre tarafından ortaklaşa düzenlenen EURO 2008 Avrupa futbol şampiyonası için piyasaya sürülen yüzbinlerce otomobil bayrağı arasında en çok Türk bayrakları satılıyor.

EURO 2008 futbol şampiyonası için üretilen ve Almanya'da piyasaya sürülen otomobil bayrakları arasında Türk bayrağı, Alman bayrağından çok satılıyor.

Avusturya ve İsviçre tarafından ortak düzenlenen şampiyona için otomobillerin camına takılan bilet, minyatür bayraklar arasında en çok ilgi göreni Türk bayrağı oldu. Saturn, Metro, Karstadt ve Kaufhof gibi büyük mağaza zincirlerinin yanı sıra bir çok discount mağazalarında da katilesi ve işlemesine göre 2 ile 8 euro arasında değişen fiyatlara satılan otomobil bayraklarına rağbetin beklenin çok üstünde olduğu kaydedildi. Çin ve Tayvan gibi ülkelerde imal edilen ve Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde satışa sunulan bayrakların trafik kuralları gereği yasak olmasına rağmen şampiyona süresince polis bayraklara otomobilin takılmasına şampiyona süresince göz yumacak. Hamburg'da yaşayan ve Lufthansa hostes olarak çalışan 26 yaşındaki futbol tutkunu Belgin Akdeniz de otomobil bayraklarını alanlardan. Güzel kız, "Bizim şampiyonada iki takımımız var. Hem Türkiye, hem de Almanya. Şampiyona süresince ben de minik otomobilime hem Türkiye'nin hem de Almanya'nın bayrağını takacağım" dedi. Bayrakların satıldığı mağaza işleticileri ise, "Türkiye bayrakları daha çok satılıyor. Çünkü bir çok Türk Türkiye'ye de götürüp yakınlarına armağan etmek için fazla bayrak alıyorlar" dedi.


Kaynak;

Milliyet
www.haber3.com