14.07.2007

Avrupa, Türkler ve şok araştırmalar

“Tarih Türklerle basliyor, kâgidi Türkler buldu, Türklerin kökeni 16000 yil öncesine gidiyor, Latin Alfabesinin temelinde Türkler yatiyor.”seklinde birileri israrla konussa nasil düsünürdünüz? Bütün ögrenilenin aksine bu açiklamalar tatli bir sok olurdu herhalde. Bu iddialarin sahibi neredeyse tüm yasamini bu arastirmalara vermis bulunan Kazim MIRSAN!

Açiklama bugüne kadar kabul edilmis bir dizi tarih bilgisini topraga gömerek yepyeni bir çigir açabilir.

Uygarligin temelinde “yazi” nin oldugu bir gerçek. Bugüne kadar bilinen ilkyazinin Sümerler tarafindan bulundugu seklindeydi. Oysa isler Kazim Mirsan’in bulgulariyla tümüyle degisecek gibi…

Bir baska çok ilginç konu ise Avrupa uygarligini kuranlarin Etrüskler oldugunu Batililarin uzun süreden beri kabul etmis olmasi gerçegi. Zira bu yeni tez Etrüsklerin Ön-Türkler oldugunu kanitlariyla belgelemeye çalisiyor. Benzeri iddialarin bir baska sahibi ise Haluk TARCAN, diyor ki: “Latin Alfabesinin temelinde Ön Türkçe vardir, dolayisiyla evrensel uygarligin kökeninde Türkler vardir.”

Türklerin Anadolu’ya ilk gelis tarihini 1071 olarak biliyoruz ancak TARCAN diyor ki Türklerin Anadolu’daki geçmisi en azindan 16 bin yil, baska bir teoriye göre en azindan 10 bin yil geriye gidiyor Türklerin varligi.

Bu savlari ortaya atan Kazim MIRSAN ve Haluk TARCAN Batili tarihçilerin birçok saptamalarinin yanlis ve eksik oldugunu israrla vurgulayarak Türk dilinin 2 grup, 8 dal ve 41 lehçeden olustugunun ve bunlarin tümünü bilmeyen hiçbir bilim adaminin yaptigi tarihi inceleme ve arastirmalarin dogru sonuç veremeyecegi şeklinde.

Osmanlica, halen kullandigimiz ve konustugumuz Anadolu lehçesi kökünden uzak ve Arap/Acem etkisi altindadir. Dolayisiyla bu Türkçe ile yapilan arastirmalar sonuç vermeyecektir tarzi saptamalar da var, ayrica.

Kazim MIRSAN 10 ayri Türk lehçesini mükemmel bilen, Kazak kökenli bir Türk… MIRSAN’in arastirma ve bulgularini en azindan ciddiye alarak arastirmak gerekiyor ancak bugüne dek basta Üniversiteler olmak üzere ilgili kurumlar olayi geçistirmeyi yeglemisler, Mirsan’ a göre.

MIRSAN’a en büyük destegi veren Haluk TARCAN’in bir baska savi da su: “Batinin dili kendine ait degildir, dili disardan gelmistir” “Hint-Avrupa dili olarak disardan gelmistir, ancak bunun da kökeni tam belli degildir!

Ikinci bir saptama ise Bati’nin hiçbir zaman bir din yapicisi olamamasidir. Dini de Mezopotamya’dan gelmistir, yani Hiristiyanlik disaridan gelmistir Avrupa’ya.Üçüncü Sav: Yazi da Avrupa’nin kendine ait degildir. Yazisinin da Finike’den geldigi varsayilir oysa yazisi da direkt olarak Orta Asya’dan yani Ön Türklerden gelmistir Avrupa’nin.

Özetle Avrupa’nin yazisi, dini ve dili de kendine ait degildir hatta böyle bir kökene de sahip degildir, Avrupa. Fakat Avrupa Rönesans’la birlikte büyük atilim yaparak kesifler, icatlar yapmis ve oldukça ileriye gittigi de bir baska tarihi gerçek.

Ancak kendi kökenini arayan Avrupa 1780 yilinda Etrüsk Yazitlarini bulunca “bizim kökenimiz bulundu” deyip büyük sevinç yasar. Etrüskçe’yi Batililar hiçbir zaman okuyamadilar. Zira Etrüsk Yazitlarinda Yunan uygarligini bulacagini uman Bati Ön-Türkleri bulunca konuyu “hasiralti” etmeyi yeglemistir. Bunu yaparken yazitlardaki yazilar için “bilinmeyen bir irkin okunamayan yazisi” demeyi de ihmal etmedi Avrupali Bilim Adamlari. Yunanca bilindigi gibi sadece 2700 yil öncesine ait bir dildir. Avrupa’nin tarihi çok genç! Fransa 1500 yilindan beri tarih sahnelerinde, tarihleri 501 yilinda baslar ki Atilla 452 yilinda ölmüstür. Ingiltere’nin de tarihi 1500 yildir. En uzun tarih Almanlarin ki olup 2100 yildir. Roma’nin kökeninde Etrüskler var, Etrüsklerin kökeninde de Ön-Türkler var bulgulara göre… Yunanistan’da da köken olarak Ön-Türkleri buluyoruz, Yunanistan’in adi da “Içiök” dür, krallik anlaminda. Yunanlilarin bir bölümü Grek adi altinda üst Asya’dan gelmislerdir. ÖKERIK bunlarin ilk adi. Ökerik sikisarak Grek haline gelir.

Kazim MIRSAN ve Haluk TARCAN’in savlarina göre Ön Türklerin kurdugu ilk devletin adi BIR OY BIL”, günümüzden 12500 yil önce. Bu devletin sona ermesiyle “TÜRKBIL” devleti ortaya çikmistir, bu devlette Türkçe konusulurdu. Türkleri tarih kaynaklari hep göçebe olarak niteler, oysa Türkler “göçebe” degil “göçmen” di ve yerlesiktiler. Selçuklulari yok eden Osmanli göçebeleriydi, göçebe kültürüydü. Osmanlilarin dayandigi oymak KAYI asiretiydi. Bir de Sümerlilerin Türk oldugu savi var! Sümerler 5000 yil önce yaziyi icat ettiler, bir nevi çivi yazisi seklindeki bu yaziyi Batililar söktüler. Bu yaziyi ilk söken Sir Henry C. Rawlingson “Bu Turani” bir dildir, demistir.

Sümerce’de 1000 kadar Türkçe kelime oldugu saptandi, bundan 4–5000 yil önce Türkçe Sümerce olarak olusmaya baslamisken bu dil proto Türkçedir, yani ilkel bir Türkçedir.

Baska ilginç savlar da var:
Macarlar, Bulgarlar ve Finler de Türk’tü, onlar Islamiyet’e girmedikleri için Türklüklerini kaybettiler. Bugün onlara hiç kimse Türk demiyor. Sadece 300000 Gagavuzlar hariç Müslüman olan tüm Türk irklari kimliklerini koruyabilmisler. Konu derin, çok ilginç ve savlarin kesin olarak kanitlanmasi halinde büyük yankilar uyandiracak, çok sey degisecek. Özellikle Avrupa aynaya bakinca farkli seyler görmeye baslayacak… Yarin devam edecegiz….

Kemal ABDULLAHOGLU