21.07.2007

System of a Down'ın Türk Düşmanlığı




Kılıç Ozan'ın yasaklanan SOAD karşıtı klibini izlemek için buraya tıklayınız.

Şarkının Sözleri:
Holy Mountains (Kutsal Dağlar)

Onların akıldan çıkmayan görünüşlerini hissedebiliyor musun?
Onların akıldan çıkmayan görünüşlerini hissedebiliyor musun?

Yalancı, Katil, Şeytan
Aras Nehri'ne dön

Birinin anlamsız bakışları
kendini savaşta hissetti
Yalancı, Katil, Şeytan
Aras Nehri'ne dön

Özgürlük, Özgürlük,
Özgürüz, Özgürüz

Kutsal dağları duyabiliyor musun?

Yalancı, Katil, Şeytan
Aras Nehri'ne dön

Biri hepsini kana boyayın dedi...
öldürün dedi onları

Yalancı, Katil, Şeytan
Aras Nehri'ne dön

Özgürlük, Özgürlük,
Özgürüz, Özgürüz

Onların hepsi geri döndü
Dağın yamacında dinleniyorlar

Öğrendik ki sizde hiç
Gurur yokmuş, katiller, i.neler
Aras Nehri'ne dönün

Onların hepsi geri döndü
Dağın yamacında dinleniyorlar

Öğrendik ki sizde hiç
Gurur yokmuş, katiller, i.neler
Aras Nehri'ne dönün

Özgürlük, Özgürlük,
Özgürüz, Özgürüz


Kaynak: http://www.anti-soad.org/

System of a Down'ın son albümündeki Holy Mountains (Kutsal Dağ)'ı duyan varmı bilmiyorum ama aylardır acaba klibinde bizimle ilgili neler yapacaklar diye bekliyordum. Şarkı tahmin ettiğiniz üzere soykırım saçmalığı ile ilgili. Şarkısı zaten nefret doluydu fakat klibinde çok daha fazlası var.




NOT: Bu SOAD'ın kendi klibi değil, theforgotten.org adlı web sitesinin hazırladığı bir klipmiş. Resmi sitelerinde bizlere hakaretler yağdıran SOAD'ın, klibinde daha beter iğrençlikler yapacaklarından eminim.

Klip normalde 1er 2şer saniyeliğine gösterilen fotoğraflardan oluşan bir görüntü gösterimi fakat şarkının 2. nakaratının başlarında bu görüntü gösterimi uzunca bir süre boyunca yeniden Atatürk resmine odaklanıyor. Ve arka planda "Liar, Killer, Demon!" sözleri bitenekadar da resim ekranda kalıyor.

İşin acı tarafı, bir yabancı gibi düşünürseniz yada sözlerin bize değilde başkalarına yazıldığını düşünürseniz, çok anlamlı ve ortalama bir insanın kolayca Türklerden nefret etmesini sağlayabilen bir şarkı ve klip olmuş. Ayrıca eğer internette System of a Down'ın forumlarına bir göz atarsanız, yeni albümlerindeki en sevilen şarkılardan birisi bu.

Ne yazık ki her zaman bu tür olaylara salyangoz hızı ile tepkiverdiğimiz , hatta çoğu zaman tepkisiz kaldığımız için, bir kaç seneiçinde bu iddiaları kabul etmek zorunda kalacağız belki de.Hatırlatmakta fayda var, soykırım, yeryüzündeki en onursuz ve hiç birözrü olmayan yegane suçtur. Umarım bizleri yavaş yavaş bu tuzağıniçine çekenler kendilerine gelirler kısa bir zaman içinde.

Kaynak: http://www.teknikforum.com/viewtopic.php?t=18773&start=0

Lütfen bu yazıyı duyuralım. İfadelerimizde "Ermeni" gibi genel bir ifadeyi değil "Diaspora Ermenileri" tanımını kullanalım. Onların yaptığı gibi tamamıyla bir milleti yaftalamayalım. Ayrıca bilelim ki Ermenistan Devleti resmen Türkiye Cumhuriyetinden davacı olmak istiyorsa istediği mahkemeye başvurabilir. Ama başvuramıyor. Sebebi de ellerinde delilleri yok. Sadece olan belgeleri kendi kafalarına göre yorumluyor, yetmezse yeni belgeler oluşturuyorlar.

Türkiyede yazılan buna benzer konuları Diaspora Ermenileri gözü ile ele alan kitaplarınyazarlarını da inceleyiniz. Ne tarih bilgisi ne de araştırması var. Ancak büyük devletlerin Osmanlı zayıf kalınca desteklediği bazı bölücü Ermeniler gibi dış desteklerle geçmişte Osmanlı Devletine, günümüzde Türkiye Cumhuriyetine zarar vermeye çalışmaktalar. Bin yıldır beraber yaşadığımız topraklarda devletin ve milletin hayatına kast edildiği sürece de kim olursa olsun dün barınamamışsa bu gün debarınamayacaktır.

Tehcir kaçınılmaz olduğu için yapılmıştır. Ordularımızı arkasından vuran insanlara karşı ne yapılabilirdi başka? Ayrıca her Ermeni tehcir edilmemiş, olaylara karışanlar veya tehlike arzeden bölgelerdekiler tehcir edilmiştir. Osmanlı ordusunun da yayan gittiği bir durumda yayan, trenle gittiği durumda trenle ordu gibi önemli bir kurumu nakil seviyesindeki imkanlar ne ise o imkanlara göreve Osmanlı Devletinin bir çok düzenleyici telgrafı, can, mal güvenliği, konaklanması, gıda temini vb önlemlerin alınmasına dair telgrafları ile tehcir edildiler. Klipte görünen rakamlar yalan yanlış iftiralardır. Dahası toplu mezar söylenmektedir. Türk Tarih Kurumubaşkanı sayın Prof Dr. Yusuf HALAÇOĞLU'nun da teklif ettiği gibi toplu mezarları açma konusundaki tekliflerine bu tezleri işleyenlerden olumlu cevap gelmemiştir.

Söylediklerinin arkasında duramayan kişiler basın, yayın vb iletişim araçları ve küresel güçlerin oyunları ile sanal bir tarih oluşturmak istemektedir. Tepkisiz kaldığımız sürece bizim aleyhimize işleyecektir.

Lütfen bu konuda bilgilenelim ve bilmeyenleri de bilgilendirelim. Klipte geçen ve bir çocuğa taşıtılan afişte "We will newer forget" (Asla unutmayacağız) ifadesi ile bu işin gelecek kuşaklara da taşınmak istendiği ortadadır. Dahası Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarıile ortak araştırma tekliflerine Ermeni Devleti'nden olumlu yanıt gelmemektedir. Bu da olayı siyasi yönde kullanmak istemelerine ve diaspora Ermenilerinin etkilerinden kaynaklanmaktadır.Sayın Prof Dr Yusuf Halaçoğlu'nun Bağımsız Toplumsal Hareket Derneği ve Bilgi Üniversitesi BTH Öğrenci Kulübü'nün düzenlediği "Ermeni Sorunu" Gerçeği Konferansı adında, 15 Nisan 2006 tarihinde Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde düzenlediği konferansta da belirttiği gibi; "soykırım" suçu Birleşmiş Milletlerce en Büyük suçlardan biridir, ancak Ermenistan bu suçlama ile Türkiyeyi mahkemeye başvurarak yargılatmaktan ısrarla kaçınmaktadır.

Kaynak: http://www.bth.org.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=224


Prof Dr Yusuf Halaçoğlu'nun gerçekleştirdiği sunum; http://rapidshare.de/files/18141789/Ermeni-PC.4.ppt.html

Başta Atatürk olmak üzere bütün tarihi kişilerimize ve bütün Türk Milleti'ne hakaretler içeren böylesi bir klibin yayından kalkması gerekmektedir. Açıkça ırkçılık yapılmaktadır.


Konuyla ilgili siteler:
http://www.ttk.gov.tr/
http://www.ermenisorunu.gen.tr/
http://www.tallarmeniantale.com/
http://www.geocities.com/CapitolHill/5078/index.html
http://www.human.az/
http://www.azatyurt.com/Videolar.htm
http://www.setbb.com/soadturkish
http://www.soadturkiye.com/
http://www.daronmalakianrocks.com/
http://www.soadturkiye.com/mybb/showthread.php?tid=97&page=1
http://www.soadturkiye.com/mybb/showthread.php?tid=530&page=1

Lütfen duyarsız kalmayalım, duymayanı bırakmayalım.
Ayrıca bakınız: http://www.anti-soad.org/


Türkçedünya.com adlı site de bu konuya yapılan bir yorum;
"En Etkili Yol Belgeler...
Mtin tarafından 15 Temmuz, 2006 - 02:20 tarihinde gönderildi.
Arkadaşlarını bu yalancı,katil,canavarları dinlememesi için ikna etmeye çalışan varsa bunu diliyle değil belgelerle yapsın. Önce bu site(turkcedunya.com) daha sonra da www.anti-soad.org' u gezdirsin en etkili yol budur. Denenmiştir konuşarak 2 hafta boyunca ikna edemedim "kulağıma hoş geliyor" dedi. Okuduktan sonra ise "site kuralım şunlara karşı" dedi. Farka bakınız...
-NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE-"