11.07.2007

Amerika Kıtası'nı Türkler mi buldu ?




Araştırmacı-tarihçi Cezmi Yurtsever, Piri Reis'in haritasındaki şifreleri çözerek Türkler'in Kristof Kolomb'dan 25 yıl önce Amerika Kıtası'nı bularak orada bir devlet kurduklarını iddia etti.

Yurtsever, Piri Reis'in 1513 yılında çizimini gerçekleştirdiği harita üzerindeki simgeler üzerinde sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, haritadaki Küba'nın doğusunda bulunan kayık şekillerinin birer şifre olabileceği düşüncesinden yola çıkarak "Kayıklar ve Türkler" anlamına gelen "Turk and Casios" isimli bir ülkenin varolduğunu öğrendiğini söyledi.


Haritadaki kayık şekillerinin bulunduğu yerde bugün "Türk" adı geçen bir ülkenin bulunmasının tesadüf olmadığını belirten Yurtsever, "Piri Reis'in çizimini gerçekleştirdiği 1513 tarihli Antilya ülkesi haritası üzerindeki simgeler üzerinde sürdürdüğüm araştırmalar sonucunda Küba Adası'nın doğusunda kayık şekillerinin bulunduğunu öğrendim. Piri Reis, haritayı çizerken, Kristof Kolomb'un haritasından ve sadece kendisinin bildiği istihbarat raporlarından faydalanmıştı.

Aradan geçen yüzyıllar sonra Karaipler'de Küba ile Haiti adalarının doğusunda 'Türkler ve Kayıklar' ülkesinin varlığı ortaya çıkıyor. Uydu fotoğrafları, yer isimlerinin tarihi üzerinde yapılan araştırmalarda Türkler ve Kayıklar ülkesinin başkenti olan 'Grand Turk' ada isminin 16. yüzyılda yaşamış ve dünya hükümdarı sayılan Kanuni Sultan Süleyman'a batılıların verdiği şöhret olduğu ortaya çıktı.

Araştırmalarımda asıl şaşırtıcı olan ise, 1869 yılında Grand Turk yönetiminin İngilizler'in simgesi olan bayrak içinde Osmanlı Türk bayrağının hilal ve üç yıldız şeklinin bulunması oldu. Günümüzde bile İngiliz Uluslararası topluluğu içinde Türkler ve Kayıklar devleti olarak yer alan ülkenin tarihi geçmişinde Osmanlı'ya bağlılık gösteren Türkler tarafından kurulduğu gerçeği ortaya çıkıyor" dedi.

Türkler'in Kolomb'dan önce gittikleri, yerleşip ülke kurdukları ve isimlerini bölgeye bıraktıklarını savunan Yurtsever, söz konusu ülkenin 1869 ile 1873 yılları arasında kullandıkları ay yıldızlı işaretlerin daha sonra kaldırıldığını savunarak, "Grand Turk yönetiminin kısa süreli de olsa ay yıldızlı Türk bayrağı simgesini kullanmış olması Türkler'in Amerika Kıtası'nda devlet kurmuş oldukları gerçeğini ortaya çıkarıyor. Piri Reis'in haritasındaki şifrelerin çözümlenmesiyle dünya tarihinin yeniden yazılması gerekiyor. Leonardo Da Vinci'nin yaptığı Mona Lisa tablosundaki şifreler gibi Piri Reis'in de haritasında şifreler var. Ben bunları çözüyorum. Bunları zaman zaman açıklayacağım" diye konuştu.