17.08.2007

Oktay Sinanoğlu - Hazırlık sınıfı hakkında




'Eğitim dili Türkçe olmayınca Türkçe gider! 'Hazırlık sınıfı' tuzağına da kanmayın. Neye hazırlık? Köleliğe mi? Bu kadar abuk sabuk şey olmaz. Dünyada 'hazırlık sınıfı' diye, yurdunun kendi evlatlarına bir yabancı dil öğretme yöntemi yoktur. Yabancı dil öyle öğretilmez. Usulleri belli; açın bakın. Hazırlık sınıfı yabancı bir ülkeye gelen yabancı öğrenciye verilir. Türkiye'de Türk genci kendi vatanında yabancı öğrenci durumuna getirilmiştir.

Bu, sömürgeleşmeden de öte bir şeydir. Bu işi yapanlar, savunanlar, buna alet olanlar, bunlar büyük bir ihanet içindedirler. Hele bunlar bir de 'Atatürkçüyüm' diyorlarsa, tam sahtedirler. İnanmayın. Çünkü Atatürk'ün mücadele ettiği en büyük mesele buydu: Eğitimin milli" olması; onun için de eğitim dilinin kesinkes ve tümüyle Türkçe olması gereği. Onun için; gerçek Atatürkçüler, gerçek milliyetçiler, gerçek emperyalizme karşı olan sol eğilimliler, nerdesiniz arkadaşlar? Hepiniz birleşin.

Batı'nın bu alçakça oyununa ve içerde işbirliğini yapan kuyruk takımına karşı çıkın ve bu milletin adının tarihten ilelebet silinmesine engel olun. Bu ne bir sol, ne de bir sağ eğilim meselesidir. Bu Türkiye'nin bağımsızlığını, gelecek nesillerini düşünen her Türk'ün üzerinde ısrarla durması gereken bir konudur.'

Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU