1.08.2007

"Radikal İslam" Kavramı Pentagon'da Üretildi

  • 26 yaşındayken 'Dünyanın en genç profesörü' olarak ABD'nin Yale Üniversitesi'nde ders vermeye başlayan ve iki kez Nobel'e aday gösterilen prof. Dr. Oktay Sinanoğlu:

  • Radikal İslam kavramı, Pentagon'da üretildi.
  • 1990'lı yılların başında Pentagon'da görevli fizikçi dostum, Amerikalı generallerin, Komünizm çöktükten sonra 'yeni düşman' olarak İslam'ı hedef seçtiklerini anlatmıştı.
  • Huntington'a havale edilen 'Medeniyetler Çatışması' tezi, Amerika'nın yeni düşmanı olarak belirlenen İslam için tezgâhlandı.
  • Gizli yapılanmaya sahip 'Küresel Kraliyetçiler'in kökeni, 1700'lü yıllara dayanıyor.
  • Anglosakson olan Bush ailesi, 120 yıldır 'Kutsal İttifak'a hizmet ediyor.

  • İSTANBUL (İHA)
    - Henüz 26 yaşındayken 'dünyanın en genç profesörü' olarak ABD'nin Yale Üniversitesi'nde ders vermeye başlayan ve 'Türk Aynştayn’ı olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, 'Radikal İslam'ın, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da üretilmiş bir kavram olduğunu belirterek, "Amerika'da beyin yapıcılar kavramları üretir, medya, üniversite ve strateji kuruluşlarıyla bu kavramları dünya gündemine sokarlar. Ardından da operasyonlar başlar" dedi. Son yıllarda gündeme giren 'Medeniyetler Çatışması'nın da, Amerika'nın yeni düşmanı olarak belirlenen İslam için tezgâhlanmış bir tez olduğunu öne süren Prof. Sinanoğlu, "Amerika bunu hep yapar. Gelecekte olacak olaylar ya da politikalar için tezler yazdırır, kürsüler açtırır, kitaplar yazdırır. Sonra da basın aracılığı ile filmlerle dünyaya yayar" diye konuştu. Bush ailesinin Anglosakson olduğunu ve 120 yıldır 'Kutsal İttifak' örgütlenmesine hizmet ettiğini ileri süren Prof. Sinanoğlu, bu örgütlenmenin, dünyayı kendi hâkimiyetlerinde tutmak için, bir kaç bin kişinin bile öldürülebileceği eylemleri kolaylıkla gerçekleştirebileceğini iddia etti.

    ABD’nin 'Yeni Düşmanı' İslam

    İki kez Nobel'e aday gösterilen, fizik, kimya ve moleküler biyokimya konusunda dünya çapında üne sahip olan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, yaptığı açıklamada, son günlerde sıklıkla dile getirilen 'İslami Köktendincilik' kavramının suni olarak üretildiğine dikkati çekerek, "Herkes diyor ki İslami terör şöyle, radikal İslamcılar böyle... Radikal İslam, Pentagon'da üretilmiş bir kavramdır. Amerika'da beyin yapıcılar kavramları üretir, medya, üniversite ve strateji kuruluşlarıyla bu kavramları dünya gündemine sokarlar. Ardından da operasyonlar başlar. 1990'lı yılların başında Pentagon'da görevli bir fizikçi dostum açık ve net olarak şunu demişti: 'Bugünlerde

    Pentagon'daki generaller yeni düşman arayışına girdiler. Komünizm çöktü, yeni düşman olarak İslam hedef seçildi. Çok yakında İslami terör lafını duyacaksınız'. Sonra ne oldu? Herkes neler yaşandığını biliyor" dedi.

    Medeniyetler Çatışması Senaryo

    Yaklaşık 40 yıldır M.İ.T. ve Yale gibi dünyanın en önemli üniversitelerinde kürsü başkanlığı yapan Prof. Sinanoğlu, son yıllarda gündeme giren 'Medeniyetler Çatışması' tezinin de sipariş üzerine hazırlandığını iddia ederek, "Amerika'nın yeni düşmanı olarak belirlenen İslam için tezgâhlanmış bir tezdir bu. Huntington'a havale edilmiştir. Amerika bunu hep yapar. Gelecekte olacak olaylar ya da politikalar için tezler yazdırır, kürsüler açtırır, kitaplar yazdırır. Sonra da basın aracılığı ile filmlerle dünyaya yayar. Aslında Amerika'da Huntington'a ve Medeniyetler Çatışması tezine kimse yüz vermez. O üçüncü dünya ülkeleri için bir tezdir" diye konuştu.

    Küresel Kraliyetçiler 300 yıldır Var

    Küreselleşmenin de Türk aydını tarafından yanlış anlaşıldığını savunan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, 3–5 şirketin karını arttırmak için dünya çapında iş yapmasının küreselleşme olmadığını vurgulayarak, "Küresel Kraliyetçiler gizli bir yapılanmadır. 1700'lü yıllardan bu yana gelir. Bu örgütlenmenin temelinde belli bir ırk veya din yok. Gizlilik temel esaslarıdır. Hâkim sınıf kavramı vardır. Küreselleşmedeki temel amaçta 'kraliyet' olarak tanımlanan tek dünya devletini kurmak ve yönetim dışındaki hâkim sınıfa hiç bir hak tanımamak hedeftir. Yarı gizli yarı açık vakıflar kurarlar, sosyal yardım kuruluşlarıyla dünya çapında lobiler yaparlar. Amerika'da yaygın olan kanaat, 11 Eylül saldırılarının da anti küreselcilerle bu kutsal ittifakın bir organizasyonu olduğu yönünde" dedi. Prof. Sinanoğlu, 'Yeni Dünya Düzeni' sözünün de bir senaryo olduğunu ifade etti.

    Bush, 'Kutsal İttifak' Üyesi

    Dünyada görünenin aksine, 1700'lü yıllardan bu yana gizli örgütlenmelerin etkili olduğunu savunan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, "Bu illa ki bir dine ya da ırka bağlı olmayı gerektirmez. Mesela Bush ailesi Anglosakson'dur ve 120 yıldır bu örgütlenmeye hizmet eder. Tüm dünyada örgütlüdürler. Bunlar diyor ki, 'Dünyada insanların çoğu ahmaktır, hiç biri işe yaramaz. Dünyayı biz idare edeceğiz. Toplasak toplasak, biraz da abartsak toplamları 2 milyonu geçmez. İnsanların gerisi hiç bir işe yaramaz, hatta arada kalan 5 -10 milyon insan kırılırsa iyi bile olur'. Tamamıyla insanlık düşmanı, tamamıyla kendi takımının hâkimiyeti esasına dayanan ve bu meseleye de din gibi inanan bir örgütlenme çeşidi" diye konuştu. Prof. Sinanoğlu ayrıca, 'Kutsal İttifak' olarak adlandırılan bu örgütlenmenin, dünyayı kendi hâkimiyetlerinde tutmak için bir kaç bin kişinin bile öldürülebileceği eylemleri kolaylıkla gerçekleştirebileceğini iddia etti. Sinanoğlu, Avrupa Birliği projesinin de dünya devleti projesinin bir ön aşaması olduğunu savundu.

    Kaynak: İHA